53-ма безработни от Дупница и Рила преминаха обучение за социални асистенти

DenNews.bg
11.07.2019
размер на текста:

53-ма безработни преминаха успешно обучение по проект на КНСБ-Дупница, който е част от Националния план за действие по заетостта, а по него партньори са Община Дупница и Община Рила.
25 души от Дупница и региона преминаха обучение по професия „Социален асистент“, специалност „Подпомагане на деца“, а 15 - „Подпомагане на възрастни“. 13 курсисти от Рила преминаха обучение по специалност „Подпомагане на възрастни“.
Всички преминаха 39-дневно обучение и успешно положиха изпит по теория и практика, като получиха удостоверения за професионална квалификация.
Втората част от проекта включва осигуряване на финансиране на 30 % т.е. за петима от успешно завършилите курсисти. Те ще вече започнаха работа в детските градини „Мечта“ и Радост“ и детска ясла „Пролет“ в Дупница. В Рила един социален асистенти започна работа в звено „Социални слуги в общността“. Субсидираната заетост е за срок от три месеца и стажуващите ще получават заплата, а редовните служители на заведенията спокойно ще ползват отпуските си и ще почиват през лятото, без да намаляват грижите към потребителите в институциите.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети