Ученици от Дупница с награда от международен фестивал

DenNews.bg
10.07.2019
размер на текста:

Ученици от Дупница са сред отличените на международния детски фестивал „Светът в детските длани“, който се проведе от 1 до 7 юли в Балчик.
В него взеха участие 20 възпитаници на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, като дупничани се представят във фестивала за втора поредна година.
Ученици от Дупница спечелиха трето място за Театър на английски език, специална награда за най-добър декор, Гран при за рецитация на английски език за Златин Цолов от Х клас, поощрителна награда за Вокалната група, трето място за дуета Моника Димитрова и Велислава Фалина (песента „Джак“), дипломи за ръководителите на английския театър –Златинка Зжаджарова и на Вокалната група –Недка Василиева, индивидуални медали, тениски и шапки за всички участници.
Сюжетът на пиесата „Красавицата и звярът“ е адаптиран по известната приказка. Подготовката е част от работата на клуб за дейности по интереси „Театър на английски език“ за учебната 2018/2019 година. Декорите са дело на учениците и техните родители. Голямата награда е призът Гран при на Златин Цолов, който е единственият български участник в категорията „Рецитация на английски език“.

Вокалната група се представи с 4 солисти и един дует. Представиха постановката „Светът в детските длани“ в категория „Театър на роден език“. Чрез игра, песни и танци децата показаха ролята на родителите, семейството, училището и приятелите в живота им и какво се случва в нашето училище – уроци и наука, музика и спорт, мажоретки и танци.
Конкуренцията бе изключително висока, съревноваваха се деца от цяла България и от Руската федерация. На събеседването след фестивалната програма журито поздрави нашите ученици за отличното владеене на английски език, за оригиналните декори, свободното поведение на сцената и актьорското майсторство. Организаторите поздравиха директора и колектива на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ за идеите, креативността, подготовката и работата на участниците.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети