Отварят за посетители родния дом на принцеса Даяна за два месеца

DenNews.bg
07.06.2019
размер на текста:

Домът, в който принцеса Даяна е живяла като дете, отваря врати за посетители това лято.
От 1 юли до 31 август имението Алторп ще бъде отворено от 12 до 17 часа всеки ден (без 6, 7 и 21 юли), като последните групи ще бъдат допускани в 15 часа. Домът е частен, поради което е възможна промяна в този график.
Имението се намира до магистрала M1 и е на около час и половина от Лондон с кола.
Нова изложба ще разкрие още подробности за семейство Спенсър. Посетителите ще научат за любовта на семейството към животните. Един от експонатите, говорещ за това, е портрет на любимата котка на Даяна – Мармалейд, нарисуван от известната полска художничка Анела Павликовска. Художничката е рисувала Лейди Ди и нейните братя и сестри като деца.
Животните са част от историята на семейство Спенсър, което пристига със своите стада от овце заради богатата паша още през 1486 г. Построили своя дом там през 1508 г. Оттогава зелените пасища и гори от дъб са в основата на техния живот и дом на много животни (включително черен елен лопатар), бродили в парка от 15 век, и които и до днес са най-близките съседи на Спенсър.
Освен домът, в който прекарва детството си, Алторп е и мястото, където Лейди Ди е погребана. Гробът ѝ обаче не е достъпен за посетители. Той се намира на остров в средата на езеро Round Oval.
В парцела има мемориал, където посетителите могат да отдадат почит на покойната принцеса.

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети