Глоба за собственик на телета, разхождали се тази нощ по пътя Дупница-Сапарева баня

DenNews.bg
07.06.2019
размер на текста:

Община Дупница ще наложи глоба на собственик на телета, излезли на разходка на пътя Дупница-Сапарева баня тази нощ, с което е създаден сериозен риск за възникване на пътни инциденти.
Сигналът за движещите се по ул. „Саморанско шосе“ животни е подаден на дежурния телефон на Община Дупница през нощта. Първо на място са пристигнали служители на РУ-Дупница, които са предприели незабавни действия за извеждане на 8-те телета от пътя към необработваем имот. По-късно, животните са поети от служителя към животинския обект, а от "Контролно звено" към Община Дупница са установили, че собственик на животните е мъж от село Ресилово. Съставен му е акт, който ще бъде в размер от 250 до 500 лева.
Още два акта са съставили служителите от "Контролно звено" за свободно пуснати животни в рамките на последните три дни. Жител на града е санкциониран за свободно пуснатия си кон в зелените площи пред бл. 67 в жк „Бистрица“. Глоба в размер до 500 лева според Наредбата на Община Дупница ще плати и жител на село Яхиново, който в сряда е оставил без надзор 6-те си коня, излезли на светофарното кръстовище на ул. "Орлинска".

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети