Дупнишкият съд наказа адвокат, мамил клиентите си

DenNews.bg
04.06.2019
размер на текста:

Районен съд-Дупница призна за виновен адвокат, мамил клиентите си с цял да набави за себе си финансова облага. Подсъдимият Пламен Щерянов от Разлог е адвокат от Адвокатската колегия в Благоевград, но делото се гледа в Дупница, за да се избегнат съмненията за пристрастие.
Юристът действал в качеството на пълномощник на трима свои клиенти, които заблудил, че е завел и спечелил дело от тяхно име и ще ги снабди с нотариален акт за собственост на имот, предмет на делото.
Адвокатът бил уведомен от съда в Разлог, че трябва да представи документи за внесена по сметка на ОС - Благоевград държавна такса за въззивно обжалване в размер на 125 лв., което той не направил. Заради пропуска въззивната жалба му била върната, с което той причинил вреда на клиентите си в общ размер на 920 лв. Сумата била предавана с три плащания -за адвокатски хонорар и документи, които обаче не били изготвени от него.
Определеното от Районен съд-Дупница наказание е условна присъда в размер на 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок.
Щерянов е осъден и да заплати 620 лв. обезщетение за причинени имуществени вреди в резултат на престъплението. Той трябва да заплати и 657 лв. разноски по делото.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил в 15-дневен срок, считано от днес.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети