Юноши на Марек-Дигеста с 4 медала при големите

DenNews.bg
03.06.2019
размер на текста:

Юношите на дупнишкия клуб по тенис на маса Марек-Дигеста Радослав Котев, Божин Ангелов, Христо Христев и Георги Гогов взеха участие в по-горната възрастова група на Държавното отборно и индивидуално първенство за младежи до 21 години, но това не им попречи да завоюват поредните си медали. Напреварата се проведе в Пловдив, като дупничани спечелиха 4 медала в различните дисциплини. В отборното първенство завършиха на 3-о място и се окичиха с бронзовите медали след загуба единствено от много по-опитните състезатели на "Стоянстрой" (Пд).
В индивидуалното първенство, при много голяма конкуренция от над 60 младежи, трима състезатели на Марек-Дигеста се класираха в Топ 8 на България. Христо Христев - 3-о място и бронзов медал, Радослав Котев – 5-о място и Божин Ангелов - 6-о място. Христо достига и до бронзов медал на двойки, заедно с Димитър Стефанов (Корабостроител, Варна), а Радослав и Божин завършиха на 5-о място след драматична загуба на ¼-финал от шампионите. Ради Котев завоюва бронзов медал на смесени двойки с Д. Хасанова (Две могили).
От днес на лагер с националния отбор за юноши са Радослав Котев и Христо Христев, а другата седмица им предстои участие в Балканското първенство в Македония. През юли двамата ще дебютират и на Европейското първенство за юноши в Чехия.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети