И влакова катастрофа заради наводненията в Пловдив

DenNews.bg
03.06.2019
размер на текста:

Снимка: Архив

Бързият влак от Варна за София се е ударил в паднали на релсите скали, кална маса и дървета на жп гара Стряма, съобщиха от БДЖ.
Сигналът за инцидента, който е станал на около 100 метра преди изходния сигнал, е подаден в 4.30 часа.
В композиция от 7 вагона са пътували 112 души. При удара няма пострадали, но са нанесени материални щети по ходовата част на локомотива.
От гара Копривщица е изпратена резервна машина, с която влакът е пристигнал около 9 часа на Централна гара в София над два часа закъснение.
Влаковете между Пловдив и Асеновград се движат с 30 минути закъснение, а жп прелезите продължават да се управляват на ръчен режим след поройния дъжд от снощи.
На 19 ноември м.г. пътническият влак от Петрич за Благоевград се удари в огромна 50-тонна скала в Кресненското дефиле. Когато влакът излиза от последния тунел в Кресненското дефиле преди жп гара Черниче, машинистът Димитър Христов вижда огромна скала на линията.
Христов извиква на помощник-машиниста да излиза от кабината, докато задържа спирачката, за да намали скоростта преди неизбежния удар. Девет души бяха ранени при сблъсъка, сред които самият Димитър, помощникът му и началничката на влака.
Заради професионализма и реакцията си, машинистът бе награден за втори път в кампанията "Достойните българи", припомня dir.bg.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети