Ястие с цвекло направи френски ресторант най-добрия в света

DenNews.bg
26.06.2019
размер на текста:

 Ресторант "Миразюр" е най-добрият в света. Намира се във френския град Мантон и е известен не само с неповторимата си гледка към Лазурния бряг, но и със своя шеф-готвач.

Аржентинецът Мауро Колагреко притежава три звезди "Мишлен", като третата му беше присъдена в началото на тази година. Сега неговият ресторант се изкачи на върха, измествайки миналогодишният победител - италианският "Остерия Франческана", който също е с три звезди "Мишлен".

Менюто във френския ресторант е вдъхновено от морето и включва кулинарни шедьоври, като например солено цвекло от градината на ресторанта с крем от хайвер. На второ място в класацията за 2019-та е датският ресторант "Нома", а в първата десетка попадат още един френски ресторант, три испански, два от Перу и един от Тайланд.