Сан Франциско забрани електронните цигари

DenNews.bg
26.06.2019
размер на текста:

Сан Франциско стана първият голям град в САЩ, който забрани продажбата и производството на електронни цигари, предаде БГНЕС. Предложението беше одобрено единодушно, а поддръжниците му обявиха, че то е необходимо поради "значителните последици за общественото здраве" от "драматичния скок" на тютюнопушенето сред младите хора.
В наредбата се казва, че продуктите за електронни цигари, продавани в магазините или онлайн в Сан Франциско, ще се нуждаят от одобрение от Американската администрация по храните и лекарствата, която в момента не е дала такова. Кметът на града има 10 дни да подпише законодателството, като градоначалникът вече обяви, че ще го направи.

Междувременно американският щат Илинойс стана 11-тият в САЩ, който легализира марихуаната. Това съобщи губернаторът на щата Джей Робърт Прицкер. "Илинойс отново създава история. Подписвам най-справедливия указ за легализация на марихуаната в щата, признавайки вредата от предишните закони, забраняващи наркотиците, и борбата с тях", написа Прицкер в Twitter. Според него, Илинойс, като първия щат, който напълно легализира употребата на марихуана за възрастни, стана пример за "най-добрата демокрация". Досега използването на марихуана извън медицински цели е разрешено в 10 щата на САЩ - Вашингтон, Орегон, Невада, Калифорния, Колорадо, Върмонт, Мейн, Масачузетс и Мичиган, както и в столицата на страната.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети