Евакуираха 150 пътници заради пожар във влака Варна-София

DenNews.bg
26.06.2019
размер на текста:

150 пътници са евакуирани заради пожар, избухнал в санитарното помещение на третия вагон на влака Варна-София. Инцидентът е възникнал в късния следобед вчера, съобщиха от БДЖ. Бързият влак е престоял на гара Своге от 17.21 ч. до 18:25. Във влака са пътували около 150 души, които своевременно са изведени от влаковата композиция със съдействието на персонала.
Запалването е локализирано в санитарното помещение на третия вагон и не е имало опасност за пътниците и персонала във влака. Превозният персонал веднага е предприел необходимите действия за потушаване на огъня, като са използвани три пожарогасителя.
Третият и четвъртият вагон са отделени от композицията. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" е извършен оглед за установяване на причините за създадената ситуация. На този етап не се изключва версията възпламеняването да е причинено от незагасена цигара, което е нарушение на забраната за пушене във влаковете. Създадена е организация за превоз на пътниците и в 18.25 ч. влакът е продължил пътуването си до София.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети