Заради грешка прекратиха обществената поръчка за ремонт на пътища в Кочериново

DenNews.bg
25.06.2019
размер на текста:

Община Кочериново прекрати обществената поръчка за ремонт на уличната мрежа на територията на общината. Причината е, че са установени нарушения при откриването й по-рано този месец, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена процедурата.
В публикуваните документи за поръчката, конкретно в техническата спецификация и в приложенията към документацията, неправилно са определени видът и обемът на предвиденото за изпълнение строителство.
Грешката е установена по-късно от 3-дневния срок, в които могат да се правят промени след обявяване на поръчката.
Обявлението за възлагане на нова поръчка ще стане в срок до седем дни от влизането в сила на решението за прекратяване на процедурата.


От сайта на Община Кочериново става ясно, че разработването на документацията и консултациите по обществената поръчка са възложени на частната фирма „Кей Си Консултинг“-София.
Фирмата е натоварена да изготви документацията за участие, включително обявленията, техническите спецификации, указанията, образците и проект за договор. Освен това от фирмата са ангажирани да осигурят юрист, които да участва в комисията за разглеждане, оценка и класиране на офертите в поръчката. За тази услуга фирмата е получила 2 000 лв. авансово и трябва да получи още 2 000 лв. след избор на изпълнител.

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети