Три медала за ансамбъла по художествена гимнастика от европейското в Минск

DenNews.bg
24.06.2019
размер на текста:

Българският ансамбъл по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова (капитан), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечели цели три медала от Европейските игри в Минск. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска се поздравиха с два сребърни медала - на пет топки и в многобоя, и бронз от съчетанията на обръчи и бухалки.
За съчетанието с пет топки момичетата получиха оценка от 26,800 (19,200 за трудност), след като имаха изпускане. Златото отиде при рускините с 27,300, а трети остана отборът на Беларус с 26,150.
В композицията с 3 обръча и 2 чифта бухалки гимнастичките ни започнаха нервно и допуснаха няколко неточности в началото на композицията си. Така крайната им оценка бе 25,750 точки, което им отреди третото място на уреда и второ във временното класиране, след състава на Беларус. Грациите ни останаха в очакване на оценките на следващите ги в програмата на турнира – Русия и Италия на обръчи и бухалки. Съперничките им обаче също сбъркаха и така нашите добавиха още два медала – бронз на обръчи и бухалки и сребро в многобоя.
Първи в крайното класиране се нареди съставът на Беларус със сбор от 52.600 т. Нашите са втори на едва 5 стотни от тях – 52.550 т., а трети завърши тимът на Русия с 51.700 т.
По-рано днес Катрин Тасева се пребори с много силна игра за среброто във финала на топка и бронз във финала на лента.
От тук нататък следва най-важното - Световното първенство през септември в Баку, което ще е квалификация за нашите индивидуалистки за Олимпиадата в Токио. Източник: gol.bg

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети