64-годишен британец е арестуван за смъртта на футболиста Емилиано Сала

DenNews.bg
20.06.2019
размер на текста:

Полицията в Дорсет обяви, че е арестувала 64-годишен британец, заподозрян в непредумишленото убийство на футболиста Емилиано Сала.
Аржентинският нападател загина в самолетна катастрофа, докато пътуваше от Франция към Уелс за първата си среща с отбора Кардиф Сити от Висшата лига, с когото подписа договор по-рано.
Малката машина изчезна над Ламанша на 21 януари, а няколко дни по-късно бе открита разбита във водите. Тялото на Сала бе открито и извадено от самолета, а по-късно и идентифицирано.
Арестуваният е от Северен Йоркшир, но име не се споменава.
Той е пуснат, докато върви разследването, но е дал пълни показания по обвинението, което му е предявено.
Детектив-инспектор Саймън Хъкстър потвърди пред репортерите, че "арестуваният е оказал съдействие при събирането на данни и е освободен временно", а разследването продължава.
Първите предположения на медиите на Острова, напълно неофициални, са свързани с името на човека, представлявал играча при трансфера в Кардиф - Уили Макей.
Той получи тежки обвинения от клуба за ролята си при организирането на вечерния полет над Ламанша, извършен от пилот без необходимия лиценз и със самолет, който не е бил напълно изряден.
Самият Макей обаче е на 60 години, така че вероятно става дума за човек от агенцията му, която е подготвила пътуването на Сала. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети