Момиче от Кочериново се нуждае от нас, за да надвие болестта

DenNews.bg
17.06.2019
размер на текста:

Момиче от Кочериново се нуждае от финансова помощ за извършване на операция, с която да бъде запазено зрението й.
Криска, както на галено се обръщат близките й, вече е спечелила нелеки битки за живота си-претърпяла е операции за овладяване на тумор в малкия мозък, но сега е диагностицирана с язва на роговица кератит и се нуждае от трансплантация на роговица, която може да бъде извършена в университетска клиника "КОЧ", Истанбул. За операцията са нужни 16 410 евро.

Ето какво разказва майка й, Десислава Чанева:
Здравейте, добри хора и спасители на нашите деца! Ще ви разкажа накратко нашата история. Криска е едно красиво, умно и талантливо дете. До 25.09.2017г. всичко беше наред, но точно в този ден разбрахме страшната новина.
Лекарите ми съобщиха, че моето дете има Тумор в малкия мозък.
Светът се срина върху главата ми. Веднага започнахме лечение, а седмица по-късно бяха направени две операции. На пръв поглед всичко вървеше по план, но на контролния преглед се установи, че туморът е пораснал. Последва трета животоспасяваща операция. За съжаление, по време на операцията беше увреден нерва на дясното око. Криска разви язва на роговицата- кератит и впоследствие загуби зрението си. Въпреки поредното тежко предизвикателство, ние бяхме обнадеждени и вярвахме, че резултатите на следващия преглед ще са положителни.
За съжаление, контролното ЯМР потвърди, че лечението не действа, а туморът е пораснал.


Надежда получихме от турските лекари в клиника "КОЧ", които след прегледа ни увериха, че с гама нож туморът може да бъде овладян. Благодарение на приятели и добри хора, успяхме да съберем 10 000 евро и на 16.07.2018 постъпихме за лечение в болницата. Скоро след това бяха извършени процедурите с гама нож.

Най-после, през януари тази година получихме добри новини: РАСТЕЖЪТ НА ТУМОРА Е СПРЯН! Сега остава да победим и в битката за запазване на зрението!
През октомври миналата година беше извършен първият етап от лечението - успешна трансплантация на стволови клетки. За да може Криска да вижда отново, трябва да бъде направена трансплантация на роговицата през месец септември.
Вярваме, че с ваша помощ Криска ще продължи да вижда света около нея!
ОБИЧАМЕ ВИ!

Може да помогнете на лъчезарната и борбена Криска да бъде напълно здраво дете с дарение

ТУК

или чрез банкова сметка


BG34UBBS80021451625210
Банка ОББ
Титуляр: Десислава Чанева

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети