Питаме онези, искащи и получаващи доверието ни: Как се нарича случващото се в Югозападна България?

DenNews.bg
15.06.2019
размер на текста:

Как се нарича случващото се в Югозападна България?

 

Хиляди хора бяха поставени под пълно информационно затъмнение - без достъп до телевизия и интернет, част от тях и без телефонна връзка. Не след природна стихия и катаклизъм (защото операторът се е справял с такива), а след полицейската операция срещу кабелния оператор и местна телевизия Кабел САТ-Запад.

 

Хиляди хора часове наред бяха без интернет (възстановяването на сигнала започна след повече от 13 часа, почти на магия заради отнетата техника), затруднена бе работата на болници, банки, общински администрации, лаборатории, медии, фирми...
60-70% от Югозападна България на практика бе блокирана напълно, а към момента продължава да е без достъп до телевизия.

 

Хиляди хора и към момента са без достъп до информация, а цели населени места (макар и малки) буквално не знаят нито прогнозата за времето, нито дали правителството е все така на власт и дали случайно някой не го е бутнал. Причината е, че това са хора, за които единственият достъп до информация е телевизията.

 

На практика бе спряна цяла регионална телевизия с излъчвания от региони Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Кюстендил и Гоце Делчев.

 

Изземането на техника и апаратура е извършено така, че да бъде възпрепятствана напълно работата на оператора и регионалната телевизия - само на база съмнения за евентуални престъпления.

 

Т.е. далеч още от момента на доказване на евентуална вина на практика полицейската операция реално "отнема лиценза" на оператора и регионалната телевизия. Как се нарича това нещо? Да бъдеш третиран като виновен, да ти бъде наложено наказание (и то неясно дали съотносимо по тежест спрямо евентуално обвинение и евентуална доказана вина) още преди съдебният процес да е започнал и да е приключил.
Как се нарича това репресивните държавни органи да бъдат включени в спор, който по същество е търговски (и за когото има неприключило съдебно дело).

 

Как се нарича това хиляди хора да бъдат лишени от интернет и телевизия без вина да има от тяхна страна и от страна на доставчика? Как се нарича това да се поставят под риск хора заради напълно отрязани комуникации без вина на доставчика? Как се нарича това седмици преди полицейската операция точно тези региони да бъдат подложени на масирана атака за смяна на доставчика на интернет и телевизия? И как се случва това? Как е предвидено, че ще има полицейската операция, и че тя ще спре подаването на интернет и телевизия?

 

Как се нарича това да бъде спряно излъчването на регионална телевизия с хиляди потребители, която по никакъв начин не е нарушила закона, не е пожълтяла и не е покафеняла?

 

Как се нарича това да бъде сринат отлично разработен и работещ бизнес, един от големите работодатели за региона без да е доказано, че е нарушавал закона? А и дори да има нарушения, не би ли следвало в правова държава те първо да бъдат доказани, а след това да бъдат наказани спрямо предвиденото в закона?

Как се нарича това и как да действаме ние, хилядите граждани?

 

Питаме всички, получавали нашето доверие на граждани и избиратели, независимо дали са овластени или все още се борят само за представителство във властта.

Питаме като гражданин. Какво ще ни кажат? Как ще отговорят на нашето доверие и очаквания да бъдат наши представители и водачи. Искам да знам. Те тук до нас ли са, тук до хилядите потърпевши на един полицейски... операция ли са, до служителите на оператора, които бяха държани като заложници близо 14 часа, а сега работят под страх и стрес, заплашени да останат без работа без още да е доказана виновно поведение и да има наложена присъда? До нас ли са представителите и лидерите или не са? Ще напишат ли декларация или поне по един статус за нас, клетниците? Ще кажете ли поне на познатите си, че 1/4 от България беше насилствено потопена в мрак?!

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети