Удължават разследването на катастрофата с Лютви Местан

DenNews.bg
13.06.2019
размер на текста:

 Удължиха с два месеца срока на разследване на катастрофата с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, съобщават от "24 часа".

По думи на говорителя на окръжната прокуратура в Кърджали Димитрина Делчева причината е, че вещите лица все още не са изготвили назначената по делото автотехническа експертиза.

Тя посочи, че на този етап единственият обвиняем по делото е Лютви Местан.

Припомняме, лидерът на ДОСТ е обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при катастрофа на 14 април на разклона за село Загорско край Кърджали. Той беше задържан за 24 часа, след което беше освободен под гаранция от 10 000 лева. По-късно обаче тя беше отменена от съда, тъй като нямало доказателства за доходите на политика. В края на миналата седмица прокуратурата за втори път наложи на Местан същата гаранция, след като събра необходимите доказателства за състоянието му. В края на април той я плати и беше освободен от ареста.

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали.

Близките на загиналото бебе изразиха опасения, че лидерът на ДОСТ може да бъде оправдан от съда, тъй като според тях имал връзки. Самият Местан заяви, че няма никакви притеснения по случая, тъй като не е виновен за катастрофата.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети