Арестуваха мъж, отворил си лекарски кабинет без да е лекар

DenNews.bg
11.06.2019
размер на текста:

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе постоянна мярка "Задържане под стража" спрямо Евгени Коцев на 48 години, който е заловен за втори път да упражнявал лекарската професия без правоспособност.
Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че през периода от месец септември 2018 г. до 03.06.2019 г. в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление упражнявал професията на лекар, без да притежава за това съответната правоспособност, като деянието е извършено в условията на повторност.
В хода на образуваното срещу Евгени Коцев производство е установено, че живее в кв."Лозенец" в града. Същият бил завършил висше образование за медицински специалист, но към момента бил безработен. За да си осигурява доходи Евгени Коцев започнал да практикува професията на общопрактикуващ лекар, като обособил помещение като лекарски кабинет, в което приемал пациенти, предписвал и назначавал лечение, издавал съответни медицински документи.
Коцев е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като са му налагани различни по вид и размер наказания, в това число и ефективно "лишаване от свобода". Обвиняемият е бил осъждан за извършени от него престъпления през 2009 г. и през 2011 г.
Районният съд е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Коцев е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети