Автогарата в Дупница вече с видеонаблюдение и пропусквателни пунктове

DenNews.bg
11.06.2019
размер на текста:

Редица подобрения вече са факт на автогарата в Дупница. С инвестиция от около 50 000 лв. от Община Дупница до момента са монтирани нови бариери, кабинки за пропусквателен режим, ограда, която да ограничи навлизането на други превозни средства, както и система за видеонаблюдение в района. Изграден е и нов навес за пристигащите пътници.
Предстоят и още дейности по облагородяване на пространството.


„През автогарата преминават много чужденци и хора от всички краища на страната, така че с кмета на Методи Чимев сме коментирали да реализираме тук и някои идеи за популяризиране на туристическите възможности на региона", коментира Георги Зарев, управител на общинското дружество „Дупница Транс“, което стопанисва автогарата.
"Вече получихме лиценз за превоз на пътници по линия номер 5, която ще бъде по направлението "Социални жилища" - кв. „Байкал“. Назначени към "Дупница Транс" са служители "Информация", охранители и хигиенисти. Предстои да бъдат назначени и оператори за пропусквателния режим, както и шофьори за напълно новите автобуси, които ще обслужват линията", допълни Зарев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети