Десетки българи дариха кръв и спасиха живота на родилка

DenNews.bg
11.06.2019
размер на текста:

Десетки българи откликнали на призива на дарят кръв и спасиха живота на 31-годишната родилка Мария Василева, която бе в критично състояние в МБАЛ-Добрич след раждане.
Днес от лечебното заведение съобщиха най-хубавата новина - животът на Мария е извън опасност, а състоянието й се подобрява. Младата жена е изведена от Отделението по анестезиология и интензивно лечение и е преведена в Отделение по акушерство и гинекология в стабилно общо състояние.
След нормално раждане миналата седмица Мария получава амниотична емболия, срив на хемодинамиката, гърч и последващ ДИК синдром. Само за дни след призива на лекарите, десетки българи даряват кръв за родилката. Влети са над 10 сака еритроцитна маса и над 12 сака с прясно замразена плазма.
"Ръководството на МБАЛ - Добрич изказва благодарност на всички граждани, проявили своята съпричастност и солидарност. Искаме да благодарим и на медицинските екипи за денонощните грижи, благодарение на които живота на една млада майка бе съхранен. Благодарим на близките и роднините на родилката за тяхното разбиране и подкрепа в тежкия за тях и за нас момент. Огромна благодарност към всички граждани", посочват от болницата.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети