Майната му на Брекзит!

DenNews.bg
09.05.2019
размер на текста:

 Британските Либерални демократи разкриха новия си лозунг за кампанията за изборите за Европейски парламент - "Майната му на Брекзит" (Bollocks to Brexit), информира АФП.

Центристката партия, която се представи изключително добре на местните избори миналата седмица, се надява да засили позициите си като традиционна проевропейска партия.

"Ние сме проевропейска партия от 50 г.", каза партийният лидер Винс Кейбъл в интервю за "Гардиън".

Либералните демократи ще се конкурират с Change UK - нова група от бивши консервативни и лейбъристки депутати, които също са против Брекзит и искат втори референдум с опция Обединеното кралство да остане в ЕС.

Лозунгът "Майната му на Брекзит" досега беше използван само от политически активисти, включително и от бизнесмена Чарли Мълинс, който постави огромен постер с фразата над офисите на компанията си за водопроводни услуги Pimlico Plumbers.

Думата "bollocks" се използва в британския английски за описване на дадено нещо като безполезно, безсмислено или с ниско качество. Също така е вулгарен израз за тестикули. Думата придобива популярност с албума "Never Mind The Bollocks" на Sex Pistols.

"Гардиън" пише, че "по-гнусливите" кандидати на Либералните демократи ще използват по-умерения лозунг "Спрете Брекзит".

Основните национални партии, Либералните демократи, Change UK и Зелените, не успяха да сформират алианс преди вота на 23 май.

Партия "Брекзит" на Найджъл Фараж води в социологическите проучвания с простото си послание, че правителството пренебрегна резултатите от референдума през 2016 г.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети