Германия закопча 8 души от Балканите, финансирали „Ислямска държава“

DenNews.bg
08.05.2019
размер на текста:

Семейство от осем души от Балканите са арестувани при мащабна полицейска операция на територията на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия по подозрение, че са финансирали терористичната групировка "Ислямска държава", съобщава вестник "Билд", цитиран от "Фокус".
В акцията са участвали 150 тежко въоръжени полицейски служители, които около 4:00 часа сутринта местно време са обискирали седем къщи в Оберхаузен, които са били обитавани от членове на едно семейство.
Прокуратурата в Есен подозира, че задържаните са част от терористична клетка.
Говорителят на полицията Улрих Фасбендер поясни пред изданието, че всички членове на семейството са под подозрение, че са събирали средства за терористичната организация "Ислямска държава". Полицията обаче "все още не разполага" с доказателства, че семейството е планирало нападение на територията на Германия.
И осмината арестувани са членове на едно семейство. Те са на възраст между 19 и 58 години, седем от тях имат германски паспорт, но идват от страни Балканите. Един от заподозрените е гражданин на Босна и Херцеговина.
Уточнява се, че две от жилищата са щурмувани от спецчасти, тъй като властите не са изключили възможността лицата в тях да са въоръжени.
Осмината заподозрени в тероризъм трябва да бъдат изслушани пред съда в рамките на деня, след което ще бъде взето решение дали те да бъдат оставени в ареста.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети