Последните думи на папата на българска земя: Сейте добро!

DenNews.bg
07.05.2019
размер на текста:

Снимка: Пресцентър МС

Папа Франциск бе изпратен тържествено на правителствения терминал от министър-председателя Бойко Борисов.
Част от церемонията по изпращането бяха и представители на Националната гвардейска част.
След България папата ще посети столицата на Република Северна Македония – Скопие, където се предвижда да се срещне с политически и религиозни лидери и да посети мемориалния комплекс на Майка Тереза.
„Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мир, мостове“, каза по-рано Негово Светейшество на министър-председателя Бойко Борисов.
Премиерът благодари на Светия отец за посещението му в страната ни и подчерта, че България ще продължава да работи за мир в региона. „Правя го по убеждение. Добрият съсед е повече от роднина - казваме в България. Народът се радваше, видях го“, посочи министър-председателят.
Срещата между Негово Светейшество папа Франциск и министър-председателя Бойко Борисов завърши с думите на Светия отец: „Продължавайте да изграждате мир, сейте добро“.
Последните думи на Светия отец на българска земя бяха „продължавайте да правите мостове на Балканите“, допълни министър-председателят. „В негово лице имаме един приятел на България и то голям“, каза още Борисов.
Апостолическото посещение на Светия отец у нас започна на 5 май. За времето, през което бе в България, той посети София и Раковски.
Светият отец бе посрещнат изключително радушно от обикновените българи, независимо от кое вероизповедание, но висшите православни духовници отказаха да участват в общата Молитва за мир в София вчера следобед. Участници на сцената бяха шест деца със запалени факли, които представиха шестте основни църкви и религиозни вероизповедания - православното, арменското, еврейското, протестантското, мюсюлманското и католическото.
Значението на молитвата е за мир - всички българи се молят за мир според собствената си традиция и се ангажират да работят за мира съгласно желанието на Исус. До папата обаче така и не застана представител на БПЦ.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети