Районен кмет на Пловдив е арестуван, Гешев сравнява случая с Иванчева

DenNews.bg
31.05.2019
размер на текста:

Кметът на район „Северен“ в Пловдив е арестуван по време на операция на Специализираната прокуратура, Икономическа полиция и Комисията за противодействие на корупцията. До късно снощи са продължили обиски.
До момента не се дава официална информация за ареста на Ральо Ралев, но най-вероятно става дума за корупция.
Освен кмета са разпитани и служители на администрацията. По непотвърдена информация, домът на Ралев също е бил обискиран. Има и други задържани.
Днес заместник- главният прокурор Иван Гешев заяви, че са сходни случаите с кмета на район "Северен" и Десислава Иванчева.
Прокуратурата ще даде подробности около задържането на Ральо Ралев в момент, в който това няма да повлияе на разследването, коментира той в интервю за БНТ. Гешев обясни решението си, сравнявайки ареста на пловдивския кмет с този на кмета на "Младост" Десислава Иванчева. По думите му прекалената публичност на информацията, която беше дадена по случая Иванчава, е затруднила работата разследващите.


Зам.-главният прокурор заяви още, че днес ще се иска мярка за неотклонение на Маринела Арабаджиева, която вчера пристигна в България, след като беше екстрадирана от Испания по искане на прокуратурата.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети