Германея излиза на „Бонбона“ в мача на сезона

DenNews.bg
28.05.2019
размер на текста:

На стадион „Христо Гюлеметов-Бонбона” в Брацигово ще играе решаващия си мач за оставане в Югозападната Трета лига отборът на Германея. Там вече класиралият се за „Б“ група тим на Хебър ще приеме сапаревобанци в среща от последния кръг на първенството. Двубоят е в събота от 18 ч. Причината Хебър да играе на 20 км от Пазарджик е стартиращият ремонт на стадион „Георги Бенковски”, който започва с рехабилитация на терена. Тревното покритие на „Бенковски“ вече на практика е негодно за провеждане на мачове, тъй като беше „изгорено” по изкуствен начин и в момента има вид на ожъната нива. Това означава, че почти сигурно Хебър ще започне и новата си кампания във Втора лига на стадиона в Брацигово. „Георги Бенковски” в Пазарджик пък ще се превърне в строителна площадка за 4 месеца.
Стадион „Христо Гюлеметов-Бонбона” в Брацигово е сравнително ново спортно съоръжение, близо е до Пазарджик, а и ще се нуждае от най-малко средства за изпълнение на предписанията, които със сигурност БФС ще направи.
За Германея срещата на неутрален терен с Хебър се явява шанс за спасение в Трета дивизия. Сапаревобанци ще си гарантират оставане единствено при победа, тъй като никой не таи надежди, че Спортист (Своге) ще измъкне нещо като гост на Ботев (Ихт). Към момента разликата между Германея и Ботев е 1 точка в полза на тима от Сапарева баня. Бонус за момчетата на Атанас Стоилов може да се окаже вариантът Хебър да изиграе последния си мач в трета дивизия с юноши.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети