Шампионите от Марек-Дигеста взимат в Дупница Европейската купа

DenNews.bg
27.05.2019
размер на текста:

По безапелационен начин и без нито един загубен гейм дупнишкият тенисист Стефан Димитров завоюва шампионските титли във всички дисциплини на Държавното индивидуално първенство до 12 години - индивидуално, на двойки момчета и смесени двойки. Надпреварата се проведе в Каварна, като състезателите на СКТМ Марек-Дигеста Стефан Димитров и Йоан Величков не оставиха никакви шансове на връстниците си от цяла България и обраха всички златни и сребърни медали. В битката за първото място се изправиха един срещу друг. Стефан надделя и спечели шампионската титла на България. Двамата в тандем буквално отвяха конкуренцията си на двойки и отново без загубем гейм завоюваха шампионската титла. В смесените двойки отново се оформи дупнишки финал. Стефан Димитров, заедно с партньорката си Сиделя Мутлу (Ардино) се изправи срещу Йоан Величков и Елиф Ибрям (Момчилград). След страхотна и оспорвана среща Стефан и Сиделя се окичиха със златните медали.
Междувременно в Русе се проведе последния кръг от Финалната четворка на Висша лига-мъже. Дупнишкият тим беше официално награден като новия шампион на България за сезон 2018-2019. Титлата е първа, историческа за клуба, единствената липсваща до този момент във витрината.
"Този невероятен успех на Стефан Димитров се случва много рядко, затова съм много горд с него!

Благодаря за положените грижи, както от треньорите Емилия Ганчева и Веселин Георгиев, така и от родителите. Не на последно място, благодаря на кмета Методи Чимев за подкрепата през цялата година. Той лично пожела успех на момчетата и сега посвещаваме титлите на него. Купата от Висшата лига вече е във витрината на клуба и всички, които желаят могат да посетят музея на клуба и да го разгледат. Всичко това, което си бяхме пожелали в началото на сезона, по случай 70 години тенис на маса в град Дупница, по проекта "Марек-Дигеста", стана реалност. Мъже Висша лига -шампиони, държавен шампион индивидуално мъже - Петьо Кръстев, държавен шампион на смесени двойки мъже и жени, вицешампиони юноши старша възраст отборно, Радослав Котев - държавен шампион индивидуално и двойки юноши, бронзови медали смесени двойки, държавни отборни шампиони момчета до 12 години, Стефан Димитров - шампион индивидуално, двойки момчета и смесени двойки до 12 години. Това е най-малкото, което мога да кажа за този невероятен сезон, който завършваме! Тази седмица ни предстои и участие в ДОИП за младежи до 21 години, където амбициите ни отново са за призови места и накрая, заедно с треньорите и състезателите ще направим равносметка отново, за да покажем на всички жители на града, че с постигнатите резултати сме комплексен първенец в Българска федерация тенис на маса за сезон 2018-2019. За пореден път доказахме, че сме клубът който създава шампиони! Започваме и подготовка за домакинство за отборната Европейска купа, за да могат всички дупничани на есен в Спортната зала да се насладят на европейски отбори и играчи", коментира председателят на Марек-Дигеста Любомир Ганчев.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети