Жена от СИК-Баланово се напи по време на изборите и вдигна патърдия

DenNews.bg
26.05.2019
размер на текста:

Жена, член на Секционна избирателна комисия в дупнишкото село Баланово се оказа пияна-заляна и дори вдигнала скандал на колегите си, присъстващите застъпници и гласоподаватели.
Заради неадекватното й поведение е подаден сигнал в полицията. Пристигналите на място униформени са извършили проверка с дрегер. Резултатът е показал 1,5 промила алкохол в издишания въздух.
Най-вероятно жената е употребила алкохол в хода на изборния ден, тъй като при застъпването на работа сутринта поведението й е било нормално, коментираха от РИК.
Подпийналата дама, представител на една от парламентарно представените партии, е отстранена от СИК. Няма да бъде назначаван заместник, защото 2/3 от изборния ден вече отмина.

РИК-Кюстендил извърши проверка и по сигнал на застъпничка за прекомерно омастилени печати в две секции в Кюстендил.
В сигнала се твърди, че са налице технически проблеми с печатите, които се поставят на гърба на бюлетините за гласуване, чието мастило на някои от тях се размазва и/или остава отпечатък от пръст или друга част от ръката при опериране на избирателя с нея. След извършена проверка в избирателни секции № 102900016 и № 102900030 от членове на Районна избирателна комисия в Десети район – Кюстендил - Илиян Хаджийски и Емил Атанасов е установено, че не са налице проблеми с печатите. В избирателна секция № 102900030 има една бюлетина с мастилен знак, която секционната комисия е анулирала и предоставила на избирателя нова бюлетина, с която е упражнил своя вот.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети