Охранител на банка счупи ръката на онкоболен

DenNews.bg
23.05.2019
размер на текста:

Онкоболен мъж е станал обект на насилие от страна на служител на банка, в следствие на което едната му ръка е счупена. Инцидентът се е разиграл в Сливен, при опит на 57-годишния Валентин Димитров да влезе в банката, за да плати такса от 4 лв. Охранителят реагирал грубо, тъй като мъжът носил медицинска маска на лицето, която за него обаче е задължителна. Пострадалият е опериран по спешност, което е отложило насрочена му животоспасяваща трансплантация на стволови клетки. Димитров опитал да обясни, че е тежко болен и че маската го пази от инфекции, но охранителят първо го избутал навън, после решил да му сложи белезници, при което така му извил ръцете, че счупил едната.
"Заграждат външната врата и аз оставам навън, казвам: "Хора, имам работа. Трябва да си свърша работата в банката, защото ми предстои лечение. Може би една година няма да мога да излизам от стая. Единият от гардовете дойде до мен, изправи се както правят боксьорите преди мач - нос до нос, лице в лице, и в този момент усещам гадната болка на счупената ръка, защото той ми хваща ръката и я извива", разказа Димитров.
От болката мъжът пада пред банката и остава там до идването на линейката.
"Лежеше на земята и викаше, че много го боли ръката. Мъчиха се полицаите да го вдигнат, но неуспешно. Охранителите стояха там отгоре, имаше 2-3 жени и си говореха", разказаха очевидци.

Другият охранител оправдава колегата си с думите: "Присъствах, но господинът не залитна. Просто каза: "Ръката ми!" и легна. Той се отпусна сам - това видях аз".
Охранителят, счупил ръката на болния, е уволнен, а от охранителната фирма отказаха коментар.
В отговор от банката казаха за bTV, че не носят отговорност за инцидента, в който не са замесени техни служители. Въпреки това осъждат агресията и ще помогнат за лечението на клиента си.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети