В Дупница зоват: Марек без милост срещу Велбъжд

DenNews.bg
22.05.2019
размер на текста:

Последното си домакинство за сезона в Югозападната Трета лига ще изиграе утре, четвъртък, отборът на Марек. На стадион „Бончук“ пристига недолюбвания в Дупница тим на Велбъжд. Дербито е с начало 18 ч.
От състава на Цветан Видински ще отсъстват трима футболисти –наказаните Джордж Николов и Иван Влахов, както и контузеният Денис Пидев. След възстановяване от травма в групата за мача се завръща Денислав Балев. Макар отдавна да са минали времената на футболна омраза между Дупница и Кюстендил, и макар двата отбора са се намират във втората половина на таблицата в трета дивизия, този мач си има по-особен заряд. Положението на Велбъжд в момента е отчайващо – тимът от областния център е затънал дълбоко на последното място в класирането (с едва 8 точки от 32 мача) и отдавна е изпаднал в селската група. А това се случва на кюстендилци за втори път в последните 3 години. На фона на тази ситуация Марек е в доста по-добро моментно състояние – осигури си оставане в Трета лига, заемайки към момента 11-о място (38 т.). Самият факт обаче, че дупничани се радват на оставане в трета дивизия не е никак обнадеждаващ. Както и да се погледне, завръщането на Велбъжд при отборите от близките до Кюстендил села също е грандиозен провал.
Само заради свирепите битки между двата отбора в миналото обаче, Марек е длъжен да не показва милост и да бие съперника си. Да, Велбъжд отдавна изгуби съпротивителни сили и се предаде, но футболна Дупница си иска победата над Кюстендил.
Главен съдия на срещата ще бъде Стефан Валериев с помощници Георги Петров и Борис Ненов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети