Регионалното министерство поема контрола над проектите на АПИ с европейски пари

DenNews.bg
22.05.2019
размер на текста:

Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще осъществява технически и финансов контрол на пътните проекти, по които Агенция Пътна инфраструктура получава финансиране по Механизма за свързване на Европа.
На днешното си заседание правителството прие промени в ПМС № 76 от 2014 г., с които възлага на министъра на регионалното развитие и благоустройството да изпълнява функциите по техническо наблюдение и финансов контрол, както и да осигурява необходимите средства за национално съфинансиране за пътни проекти с бенефициент Агенция „Пътна инфраструктура”, финансирани по Механизма за свързване на Европа (МСЕ), сектор „Транспорт”.
До момента дейностите по одобрение на кандидатстването, последващия контрол и осигуряването на националното съфинансиране на проектите по Механизма, се осъществяват от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Агенция „Пътна инфраструктура” е бенефициент по проект за модернизация на път Калотина - Софийски околовръстен път, финансиран по МСЕ, на обща стойност 162 млн. лева.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети