Полицаи ще ескортират абитуриентите в Дупница

DenNews.bg
22.05.2019
размер на текста:

Празничните инициативи по случай 24 май и абитуриентските тържества, които ще се проведат в Кюстендилска област ще преминат под полицейска охрана.
Създадена е организация за гарантиране на обществения ред и безопасността на движението. В Кюстендил абитуриентски тържества ще се проведат на 24, 25, 26 и 27 май.
Както вече писахме всички абитуриентски балове в Дупница ще бъдат в един ден-празничния 24 май.
Групите на празнуващите ще бъдат съпровождани по маршрута им на придвижване до мястото на празнуване от служители на МВР. Стриктно ще се следи за спазване на правилата за движение и безопасността на абитуриентите и гражданите. Предприетите мерки са съгласувани с РУО, училищните ръководства и общински администрации.
Служители на полицията и пожарната извършиха проверки на ресторантите и заведенията, където се организират тържествата. При проверките бе обърнато внимание за спазване на пропускателния режим в заведенията, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение и нетрезво състояние, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Предприети са мерки за недопускане на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места. Мерките по безопасност и недопускане на инциденти и навременното взаимодействие с полицейските структури са обсъдени на срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звената за охраната на учебните заведения.

Припомнете си в кои часове ще дефилират абитуриентите от Дупница ТУК

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети