12-класничка от СУ „Св. П. Хилендарски“ получи награда за превод от испански

DenNews.bg
20.05.2019
размер на текста:

12-класничка от СУ „Св. Паисий Хилендарски“-Дупница се нареди на трето място в Националния конкурс за превод на литературен текст от испански на български език, организиран от Сдружението на българските преводачи, издателство „Колибри“ и отдел „Образование към испанското посолство.
Симона Лазаркова от XII „б“ клас получи наградата си от Тереса Мунис, вр.и.д. съветник по образованието към посолството на Испания, на церемония във Френския културен институт в София.
По традиция ученици от испанските паралелки на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ участваха в националния конкурс и отново се наредиха сред най-добрите млади преводачи у нас.
Председателят на Сдружението на българските преводачи подчерта много добрата подготовка на учениците по отношение на превода. Преводите на Симона Лазаркова, Лилия Костадинова, Теодора Златарска от ХII „б“ клас и Христина Чалъкова и Барбара Беллиато от Х „б“ клас са включени в книгата „Млади преводачи“.
С грамоти бяха отличени и учителките Наташа Тодорова и Людмила Темелакиева за подготовката на учениците и участието си в конкурса.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети