4-класниците от област Кюстендил тази година по-сериозни към матурите

DenNews.bg
20.05.2019
размер на текста:

4-класниците от област Кюстендил проявиха по-сериозно отношение към изпитите от националното външно оценяване, показва справка на Регионалния инспекторат по образование.
Както е известно, матурите не се отразяват на оценките на четвъртокласниците, а имат за цел да се измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети и да се направи мониторинг на образователния процес.

Средният процент на явилите се ученици от четвърти клас на четирите изпита е 96.05% от общия брой на 4-класниците в област Кюстендил, което е с 5% повече в сравнение с миналата 2017/2018 учебна година, когато средният процент на явилите се ученици е 91%.
955 са четвъртокласниците в област Кюстендил тази година, като най-много от тях-921, което е 96,4%, са се явили на изпита по „Човекът и обществото“.
918 ученици, което е 96.1%, са се явили на изпита по български език и литература.
На изпита по математика са се явили 915 ученици от четвърти клас, което е 95.8% от общия брой. На изпита по „Човекът и природата“ са се явили 916 ученици, което е 95.9% от общия брой ученици в четвърти клас.
Резултати от националното външно оценяване не могат да бъдат публикувани, тъй като в момента не е приключила проверката на писмените работи на учениците от училищните комисии. Оповестяването на резултатите ще стане след съгласуване с Министерство на образованието и науката, уточняват от РИО.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети