Община Дупница ще обгрижва 123 възрастни хора по проект за над 320 000 лв.

DenNews.bg
17.05.2019
размер на текста:

Община Дупница спечели финансиране по проекта "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" на стойност 324 785 лева. Това става ясно от писмо от социалното министерство до кмета Методи Чимев.
В продължение на 12 месеца Община Дупница ще осигурява мобилни интегрирани здравно-социални услуги на 123-ма жители на общината на възраст над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване.
"Много нужен проект, който се радвам, че успяхме да спечелим. Ще бъдат назначени специалисти за нуждите на хората - медицински сестри, санитари, рехабилитатор, специалист "Вътрешни болести", ортопед, невролог и други. Хората, които подадат документи да се включат в проекта и бъдат обгрижвани ще бъде преценено от какви услуги имат нужда. Услугите са както от медицинска подкрепа и психологическа, до асистиране при осъществяване на комунално-битови дейности, придружаване до институции, помощ в домакинството и много други. Спрели сме за Център на услугата да бъде новоизградения такъв в района на жк „Дупница“, който и от логистична гледна точка е много подходящ. Услугите ще облекчат както потребителите, така и техните семейства", коментира Чимев.
След сключването на договора за финансирането ще бъдат обявени и критериите за включване в безплатната услуга за потребители, както и назначаването на персонала.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети