Нова спам атака! Имейли с вирус плашат със съд за възникнали вземания по договор

DenNews.bg
17.05.2019
размер на текста:

Отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП алармира за нова мощна спам атака. Опасните имейли са от името на несъществуваща фирма Дегри услуги ЕООД.
Прикаченият файл съдържа вирус, който компрометира компютърната система и краде лични данни и пароли.

В полето относно е изписано: „Искането за въстановяване на задължения по договора“, което нормално би разтревожило получателя.
В имейла се казва още: „Уведомаваме ви, че на 02.02.2019 с договор №11284 от Вашата фирма бяха заявени услуги на стойност 4211,00 лв. Съгласно условията на договора, в съответствие с параграф 3.0, в рамките на 5 работни дни от датата на предоставяне на услугите, трябва да бъде направено плащане в пълен размер. В съответствие с точка 3.2 от настоящия договор следва санкция в размер на 3,5% от стойността на предоставените услуги за всеки просрочен ден.
Към днешна дата, плащане от вас не е постъпило. Въз основа на изложеното по-горе, ние ви призоваваме до 22.05.2019 г. да изплатите изцяло задължението си в пълен обем. В случай на пълен или частичен отказ от удовлетворяване на нашите законови претенции, ще бъдем принуден да депозираме искова молба до компетентния съд.


Не отваряйте подобни злонамерени съобщения, предупреждават експертите по киберсигурност и съветват да използваме съвременни и надеждни операционни системи и приложения за сигурност на компютрите си.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети