Цветелина Пенкова: Целта на БСП е да фокусира европейските политики върху социалните права, справедливостта и достойните възнаграждения

Избори 2019

DenNews.bg
16.05.2019
размер на текста:

 “Европейските средства не стигат до хората, инфраструктурата в малките населени места е занемарена и това трябва да се промени.” Това заяви в Дупница кандидатът за евродепутат от „БСП за България” Цветелина Пенкова по време на срещна с членове и симпатизанти на левицата. “Всеки един от нас е равноправен гражданин на Европейския съюз и има право на достоен живот. Това може да бъде постигнато само чрез прокарване на справедливи социални политики”, добави тя.
“Ние имаме за цел да върнем на българите самочувствието на европейски граждани и да фокусираме европейските политики върху социалните права, справедливостта и достойните възнаграждения”, каза още Пенкова.


“Еднаквото минимално възнаграждение за еднакъв труд на територията на Европейския съюз е ключово за развиване и запазване на жизнеспособността на малките населени места и за възраждане на малкия и среден бизнес в България. Членството на България в ЕС предлага много възможности за социални политики и подпомагане на всеки един човек”, каза още тя. „Десните управления в ЕС доказаха, че не могат да задоволят нуждите на гражданите на държавите членки”, заяви Пенкова.
“Единственият начин да променим стандарта на живот в България е да сменим управлението в държавата, а първата стъпка са изборите на 26 май”, заключи Пенкова.
Цветелина Пенкова е трета в листата на „БСП за България“ за европейските избори.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети