Американските власти нахлуха в посолството на Венецуела във Вашингтон

DenNews.bg
14.05.2019
размер на текста:

 Американските власти нахлуха в посолството на Венецуела във Вашингтон, предаде "Спутник". В продължение на седмици там живеят местни активисти, които се опитват да предпазят сградата от поддръжниците на опозиционния лидер Хуан Гуайдо.

Настанилите се в посолството активисти не са били арестувани, а полицията се е оттеглила от сградата.

"Изглежда, че полицията, която сряза веригите на централния вход, се е оттеглила. Отстъпиха, отново поставиха катинарите на входната врата, хората все още са вътре. Не бяха задържани", съобщава лидерът на групата Act Now to Stop War and End Racism (ANSWER). В Туитър от вицепрезидентството на Венецуела посочиха, че властите на САЩ са нарушили международното право, влизайки в сградата на посолството във Вашингтон без позволението на боливарското правителство и на президента Николас Мадуро.

Преди седмици група американски активисти от групата Code Pink се барикадира в дипломатическата сграда в Джорджтаун, откъдето протестират срещу политиката на Съединените щати към Венецуела.

На 9 май активистите обвиниха властите, че са прекъснали електричеството на посолството.

Целта на симпатизантите на Мадуро е да не допуснат поддръжниците на самопровъзгласилия се за президент Гуайдо да превземат посолството.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети