Лекари се борят за живота на мъж и жена, простреляни от бившия партньор на пострадалата

DenNews.bg
13.05.2019
размер на текста:

Лекари продължават да се борят за живота на мъж и жена, които бяха простреляна от бившия партньор на пострадалата.
Тежкият инцидент стана вчера на Петолъчката край Сливен.
64-годишният Петър Маринов простреля 44-годишната си жена, с която доскоро живял на семейни начала и свой съсед с пушка, след което се самоуби.
Простреляните са в болница в критично състояние с опасност за живота. Двамата са на командно дишане. Няколко лекарски екипа се борят за живота им от вчера. Инцидентът стана преди обед, когато 64-годишният извършител взел законната си ловна пушка и отишъл до Петолъчката, където в крайпътно заведение, работила жената.
Стрелял няколко пъти в главата ѝ. След това се прибрал и отишъл в дома на съседа си.
Прострелял го с няколко куршума в главата и тялото. Върнал се в къщи и се самоубил със същото оръжие. Мотивите му не са ясни, води се разследване.
Петър Маринов от сливенското село Трапоклово е живеел на семейни начала до скоро с простреляната. Жената го оставила и се прибрала в родния си град. Това вероятно е причината, заради която мъжът се разгневил. Съседът му - 58-годишният Любен Димов пък станал жертва на дългогодишна омраза и вражда. Това съобщиха вчера на пресконференция окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков.
Според комисар Величков, директор на полицията в Сливен жената е подала сигнал на 6 май около 20,00 часа на телефон 112. Това е станало след като Петър Маринов отишъл да потърси Радост Кутева, която отишла да живее при близките си в Стралджа. Изпратеният екип обаче не е заварил Маринов. Мъжът е бил законен ловец. Нищо не е предвещавало трагедията, тъй като Маринов е бил познат в селото като много кротък и работлив човек.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети