Бразилски войници отиват на съд за убийство на невинен

DenNews.bg
09.04.2019
размер на текста:

Бразилската армия арестува 10 войници след смъртта на невинен човек в Рио де Жанейро. Войниците открили огън по автомобил, в който пътувало семейство, като убили бащата и ранили още двама души.
Десетки куршуми попаднали в колата, след като войниците вероятно я объркали с подобен автомобил, управляван от гангстери, които по-рано стреляли срещу тях.
10 от 12-те войници замесени в инцидента бяха задържани, след като бяха открити разминавания в тяхната версия за случилото се и фактите от разследването. Арестуваните ще отговарят пред военен съд. Смъртта на невинния гражданин отново актуализира въпроса трябва ли армията да бъде използвана за правоохранителни дейности, каквато тактика се прилага в Рио де Жанейро от месеци. През 2017 година беше регистриран антирекорд от 64 хиляди убийства в Бразилия, което доведе до прибягване до услугите на армията. Въпреки че през 2018 година беше отбелязан спад на общия брой убийства с около 7%, смъртните случаи при конфронтация между граждани и правоохранителните органи се увеличиха с 36%.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети