Когато ловецът стане трофей: Слон уби бракониер, а лъвове го изядоха

DenNews.bg
08.04.2019
размер на текста:

Бракониер е бил смазан до смърт от слон, а след това тялото му е било изядено от лъвове. Трагикомичният случай е станал в Националния парк Крюгер в Република Южна Африка. Информацията бе съобщена от ръководството на резервата, а по-късно новината беше потвърдена в Туитър от местната полиция.
Няколко ловци незаконно се вмъкнали в един от най-големите резервати в света. Докато бракониерите преследвали носорог, се появил слон, който стъпкал един от тях. Останалите ловци си плюли на петите и след това се свързали със семейството на загиналия.
На следващия ден служители на резервата открили останките - човешки череп и разкъсани панталони. Смята се, че всичко останало е било изядено от лъвове.
Управителят на парка изказа съболезнования на семейството.
"Нелегалното влизане в Националния парк Крюгер е неразумно. Той може да бъде много опасен и инцидентът е доказателство за това", коментира той, цитиран от БиБиСи. По-късно стана ясно, че оцелелите ловци са арестувани, като в тях е открит цял арсенал от оръжия.
Националният парк Крюгер има постоянен проблем с бракониерството. Основният проблем е в това, че в азиатските страни има изключителен интерес към рог от носорог. В събота властите на летището в Хонг Конг задържаха най-големия рог за последните 5 години. Стойността му се изчислява на 2,1 млн. долара.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети