Дупнишки тенисисти с пореден успех: Юноши на „Марек-Дигеста“ са вицешампиони на България

DenNews.bg
08.04.2019
размер на текста:

Пореден успех за дупнишкия тенис на маса донесоха юношите старша възраст на клуб "Марек-Дигеста", като завоюваха вицешампионската титла на Държавното отборно първенство. Надпреварата се проведе от 5 до 7 април във Варна, а в нея участие взеха 16-те най-добри отбора в страната.
Възпитаниците на Любомир Ганчев за пореден път показаха висока класа и страхотна игра. Тимът в състав Радослав Котев, Христо Христев, Божин Ангелов и Георги Гогов записаха категорични победи нa 1/8 и ¼ финал с по 4:0 над отборите на "Кабаков"-Шумен и "Нове"-Свищов, а на полуфинала се наложиха над домакина на турнира "Корабостроител" Варна.
На финала дупничани отстъпиха на "Стоянстрой"-Пловдив и така достигнаха до вицешампионската титла на България за сезон 2018-2019 година.
На състезателите на „Марек-Дигеста” предстои участие в Държавното индивидуално първенство през месец май, където амбициите отново са за призови места в личното, двойките и смесените двойки. Същите ще вземат участие и в ДОИП за Младежи до 21 години. Трима от юношите са част и от Националния отбор на България и ще представят страната ни на Балканското и Европейското първенства.
„Това е поредното страхотно представяне на наши състезатели на Държавно първенство. Конкуренцията в нашия спорт е огромна, а нашият клуб е един от водещите в страната. Резултатите го доказват! Поздравявам момчетата и треньорите за успеха“, коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети