Комисия изготвя Регионална програма за заетост в област Кюстендил

DenNews.bg
04.04.2019
размер на текста:

Комисия започва изготвянето на Регионална програма за заетост в област Кюстендил, като ще анализира и потребностите от работна сила в региона. Това стана ясно на заседание на постоянната Комисия по заетост към Областен съвет за развитие, която се проведе вчера следобед. На заседанието взеха участие представители на общини и различни институции от региона. От страна на Областна администрация – Кюстендил присъстваха зам.-областните управители д-р Матей Попниколов и Райчо Цветин, главният секретар Гергана Михайлова и Василка Манчева – директор Дирекция „АКРРДС“.
Основен акцент на срещата бе получено писмо от министъра на труда и социалната политика Бисер Петков относно стартиране на процедура по изработване на Регионалните програми за заетост за 2019 г. Директорът на Дирекция „Регионална служба по заетост“ -Благоевград, Станислава Поповска представи стартиралата процедура по разработване на Регионалните програми за заетост през настоящата година. Тя даде пояснение за целите, целевите групи, както и за бюджета на област Кюстендил. Стана ясно, че бюджетът е в размер на 256 642 лв., а работните места за различните целеви групи са около 64.
Като втора точка от дневния ред, Комисията по заетост одобри единодушно представената Методика за подбор и оценка на подадените проектни предложения за включване в Регионалната програма за заетост. По тази точка пред членовете на Комисията докладва Юлияна Хаджиева – директор Дирекция „Бюро по труда“ – Кюстендил.

По време на заседанието бе сформирана и гласувана също работна комисия за разработване на Регионална програма за заетост за област Кюстендил. Работната група по провеждане на първото за 2019 г. проучване на потребностите от работна сила трябва да изготви обобщена информация до 12 април. Стана ясно още, че общините трябва да представят проектни предложения най-късно до 11 април.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети