Откриха телата на загиналото в Северна Македония българско семейство

DenNews.bg
03.04.2019
размер на текста:

Издирвателните екипи са достигнали до мястото, където вчера в Северна Македония се разби малък самолет на българско семейство. Телата на четиримата загинали са открити и предадени на съдебна медицина. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов след заседанието в Министерски съвет.
Самоличността на загиналите ще бъде официално потвърдена с експертиза. Към момента се смята, че това са 49-годишният бизнесмен Георги Бошнаков, който има фирма за рециклиране на отпадъци, неговата съпруга Калина Корнажева-Бошнакова, която е адвокат и двете им деца – на 14 и 18 години.
Извършва се оглед, за да се изяснят причините за катастрофата. Ще се извърши проверка и на техническото състояние на самолета, каза още вътрешният министър.
По-рано македонските власти отказаха предложената помощ от България. Посланикът ни в Северна Македония е в постоянна връзка с премиера Зоран Заев, увери Младен Маринов.
Припомняме, вчера следобед самолет с четиричленно българско семейство се разби в труднодостъпна местност в планината Якобица в Северна Македония. Самолетът е пилотиран от бизнесмена.
Първият сигнал за инцидента бил получен на летището в Скопие. Пилотът докладвал за изключително силна турбуленция и ниска облачност. Малко след това сигналът се загубил.
По-рано днес директорът на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" Станимир Лешев обясни, че самолетът не е в българския регистър, тъй като е бил регистриран и поддържан в Германия. По тази причина ще е необходимо да се направи връзка и с немските власти, за да се установи летателната годност на самолета.
На днешното заседание на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов заяви, че още от снощи страната ни е имала готовност да изпрати хеликоптер, който да се включи в спасителната операция.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети