Наш бизнесмен, съпругата му и двете им деца са загиналите в катастрофата с малък самолет

DenNews.bg
03.04.2019
размер на текста:

Ясна е самоличността на загиналите при авиокатастрофата с малък самолет в Северна Македония българи.
Това са 49-годишен бизнесмен Георги Бошнаков, който има фирма за рециклиране на отпадъци, неговата съпруга Калина Корнажева-Бошнакова, която е адвокат и двете им деца – на 14 и 18 години.
Семейството, което загина при самолетната катастрофа в Македония вчера, са роднини на бившия правосъден министър от кабинета „Беров“ Петър Корнажев и на бившият президент на Бразилия Дилма Русеф, пише Dir.bg
Самолетът е управлявал Георги Бошнаков, който е имал лиценз за пилотиране.
Самолетът "Чесна P 210 N" е лека едномоторна машина с пет места за пътници и един пилот. Двигателят е с мощност 310 конски сили. Максималната му скорост е 370 километра в час. Самолетът със семейство Бошнакови се е разбил край Солунска глава - най-високия връх на планината Якубица в Македония. Върхът е с височина 2540 метра и според метеоролози времето в района се променя изключително бързо и динамично, което може да е една от причините за падането на самолета.
Македонските медии съобщиха тази сутрин, че ще бъдат възобновени опитите да се достигне до мястото на трагедията. Това ще стане с хеликоптери, тъй като теренът е недостъпен.
Вчера преди да изчезне от радарите Георги Бошнаков е докладвал за изключително силна турбуленция и ниска облачност. Малко след това сигналът се губи.
Два полицейски хеликоптера тръгват към предполагаемото място на катастрофата и намират останките на машината в труднодостъпна местност.

По-късно днес се очаква и пресконференция на македонското вътрешно министерство в Скопие.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети