Спряха принудителната продажба на къщата на Баневи

DenNews.bg
23.04.2019
размер на текста:

Търгът за продажбата на къщата в кв. „Бояна“, използвана от Николай и Евгения Баневи, е спрян, съобщи Би Ти Ви. Решението е на частния съдебен изпълнител, а не на съда.
Повод за спирането на търга е, че длъжникът – фирмата "Партнерс комерс", на която Николай Банев е управител, е готова да изплати цялата сума по изпълнителното дело в размер на 2 милиона лева.
Къщата на Баневи беше обявена за публична продан преди месец и огледите започнаха в началото на април. Имотът е от 3000 квадратни метра, има хеликоптерна площадка и двор, които обаче не са част от сделката.
Обявената начална цена е 5.7 млн. лева. До днес не е имало желаещи да се явят на търга в Софийския районен съд. "Партнерс комерс" има месец, за да осигури сумата от 2 милиона лева.
В края на октомври миналата година Николай и Евгения Баневи бяха арестувани във Франция заради разследване за източване на завода "Полимери", а два дни по-късно спецпрокуратурата показа кадри от резиденцията им в столичния квартал "Бояна" и обяви, че при претърсването са открити "злато и скъпоценности в потресаващ обем". През декември семейство Баневи бяха екстрадирани в България и оттогава са в ареста.
Те са подсъдими за пет отделни престъпления - участие в престъпна група; длъжностно присвояване/източване на пари и вещи от четири предприятия, сред които и "Полимери" АД; укриване на данъци; пране на над 1 млрд. лв. и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети