Русия спря износа на петрол за Украйна

DenNews.bg
18.04.2019
размер на текста:

Руският премиер Дмитрий Медведев обяви, че Русия е наложила забрана върху износа на петрол за Украйна, съобщават руските медии.
Действията на Руската федерация са реципрочен отговор на наскоро разширените от страна на Украйна санкции заради намеса във вътрешните ѝ работи.
"Налага се забрана за износ в Украйна на руски петрол и петролни продукти. Трябва да защитаваме интересите си", посочи Медведев.
По думите му също така се въвежда списък на онези стоки, които от 1 юни тази година могат да бъдат изнасяни в Украйна само въз основа на индивидуални разрешителни.
"В тази категория е включена продукцията от горивно-енергийния комплекс, включително въглища и същите петрол и петролни продукти", подчерта руският премиер.
Освен това Москва забранява вноса на украинска продукция в областта на машиностроенето, леката промишленост и металообработването.
Медведев припомни, че през миналата година Украйна е доставила такива стоки на стойност 250 млн. долара.
През миналата седмица украинското правителство разшири списъка с руските стоки, забранени за внос в Украйна. В списъка със забранените за внос стоки на територията на страната.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети