В Яхиново събират средства за лечението на Диди с благотворителен концерт навръх Великден

DenNews.bg
18.04.2019
размер на текста:

Благотворителна инициатива за събиране на средства за лечението и рехабилитацията на 43-годишната Диана Тонкова ще се проведе в Яхиново навръх Великден.
Концертът в помощ на Диди, организиран от кмета на селото Софка Скоклева и местното читалище „Пробуда“, е насрочен за 16 часа на 28 април.
В благотворителния концерт ще се включат фолклорен танцов състав „Божи-Дар“-Яхиново, певческата група към читалището и оркестър.
Учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-Яхиново ще организират базар с изработени от тях сувенири. На площада ще бъде поставена и кутия за дарения.
Диди Тонкова страда от болест на двигателния неврон и се нуждае от лечение със стволови клетки в чужбина, както и от рехабилитация.
„Тя прекарва детските си години в нашето село Яхиново, където живеят нейните родители. Вече пораснала тя има много отговорности, между които най-важната-да бъде до сина си. Тя заслужава да живее и да бъде пълноценен човек! Нека всички обединим усилията и възможностите си, за да успеем да внесем лъч спокойствие и надежда за Диди!“, се казва в поканата на организаторите.

 

Може да подпомогнете Диди и с дарение чрез:

 

PayPal:paypal.me/dianatonkova

и

Райфайзенбанк: IBAN BG30RZBB9155101016777 BIC:RZBBBGSF

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети