Марек алармира: Някои плащат по 8 бона за победа, БФС да вземе мерки

DenNews.bg
15.04.2019
размер на текста:

От Марек изразиха сериозни притеснения относно начините, по които конкуренти на тима от втората половина на класирането в Югозападната Трета лига, печелят точки напоследък. Думите им бяха подкрепени и от колегите им от Септември (Сим) след мача между двата отбора на ст. „Бончук“. Факт е, че тоталните аутсайдери напоследък записват победни серии и постоянно трупат точков актив, констатираха от двата лагера.

„Нещата в групата загрубяха доста, почнаха да се дават много пари. Доста отбори си купуват мачовете. Нашата програма е най-тежка, за нас всеки мач е като финал. Ние нямаме пари да купуваме мачове, а и не ни е това идеята. За съжаление обаче другите отбори вадят пари да купуват мачове. Не знам защо го правят, явно заради предстоящите избори. Няма да е лошо БФС да се заеме с някой случай, защото някои неща стават доста грозни. Ние опитваме да играем футбол. Не искам да казвам имена на конкретни отбори, но мога да кажа, че да се купи един мач навънка струва 8 000 лева. Естествено, че имаме притеснения за оставането. Обидно е повечето отбори да играят по грозен начин. Принуждават и другите да участват в такива неща, а ние не го искаме. Може би ще са нужни поне 36 точки за оцеляване. Ние имаме 30 и двете предстоящи домакинства стават задължителни за победа. Очаквам подкрепа от хората, да застанат зад нас“, коментира треньорът Цветан Видински.

В същия дух се изказа и кметът на Симитли Апостол Апостолов, който изгледа срещата между Марек и Септември от ложите на ст. „Бончук“. „Отдавна не се играе честно във „В“ група. Виждате какво се случва – отбори, които нямаха и 5 точки вече бият кой където хванат. Но сега е изборна година и всички кметове искат техните отбори да не изпаднат. Трябваше да се сетят по-рано. Това не е хубаво за футбола“, обобщи Апостолов.

Цветан Видински видя и положителните неща в Марек. „Хубавото е, че има хъс, борба, желание. Но това са ни възможностите. На нас помага само кметът г-н Чимев, никой друг не помага на клуба. Едвам издържаме, но се справяме. Момчетата идват всеки ден на тренировки, няма мрънкане за забавяне на заплати и премии. Идеята ни е да вкараме в първия отбор юношите до 19 г. и тимът да е изграден само от момчета от Дупница“, завърши Видински.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети