Лютви Местан остава в ареста след катастрофата, убила 6-месечно бебе

15.04.2019
размер на текста:

Лидерът на политическа партия ДОСТ Лютви Местан остава в ареста. Той беше задържан снощи след катастрофа на пътя към КПП-Маказа.
Автомобилът на Местан излязъл на главния път, отнемайки предимство на друга кола. При удара загина 6-месечно бебе, ранени бяха 10-годишно дете и 28-годишната му майка. Пробата за алкохол на Лютви Местан е отрицателна.
„Единственият шанс да не се случи това нещо, беше да не съм там”, заяви пред NOVA Лютви Местан при задържането.
„Спря, огледа се наляво и потегли. След като потегли, се чу голям трясък и се видя дим. С такава скорост се движеше момчето, стана за секунди”, каза свидетелят на катастрофата Мустафа Исмаил, който шофирал зад автомобила на Местан.
В района допустимата скорост е 90 км/ч.
Според сайта 24Rodopi водачът на другия лек автомобил- БМВ, Юсеин Ахмед Т. е казал пред полицаи и близки, че е видял Фолксвагена на Местан, но не е намалил, защото преценил, че ще спре. "Не очаквах да продължи", заявил мъжът.
Към момента срещу Местан няма повдигнато обвинение. Първоначално той беше в болницата под полицейско наблюдение, след което бе откаран с патрулка в ареста на полицията в Кърджали. След обстойни медицински прегледи е преценено, че той е годен за задържане.
Пътният инцидент стана на главния път за "Маказа", на няколко километра след Момчилград. Колата на Местан влиза в главния път от разклонение на село Загорско и засича движещ се автомобил, в който е пътувало семейство. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се преобръща няколко пъти.
По информация на окръжния прокурор на Кърджали има образувано досъдебно производство за катастрофа по непредпазливост и причиняване на смърт на едно лице. Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни. Взета им е проба за употреба на наркотици.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети