Кмет дава Корнелия Нинова на съдия изпълнител

DenNews.bg
11.04.2019
размер на текста:

Кметът на Сливница Васко Стоилков от ГЕРБ се закани да даде лидера на БСП Корнелия Нинова на съдия изпълнител, тъй като все още те не му е изплатила обезщетение, отсъдено му по дело за клевета.
На брифинг в централата на ГЕРБ Стоилков обяви, че съдът се е произнесъл в негова ползва на три инстанции и му е присъдил обезщетение в размер на 2 000 лева, които още не са му изплатени. Ето защо той се закани да даде лидера на левицата на съдия изпълнител и обеща да дари сумата на детската градина в населеното място.
„Преди предишните местни избори през 2015 година, от БСП започнаха постоянни клевети и лъжи. Г-жа Корнелия Нинова на предизборно събрание на БСП в Сливница, беше наговорила безброй лъжи и клевети по мой адрес и по адрес на нашата община. Тя ме нарече: „Нагъл, самозабравил се и самоповярвал си местен дерибей“. Друго изречение, с което ме нарече е: „Къде се намираш, бе, г-н Стоилков? Това да не ти е бащиния?“, обясни кметът на Сливница и цитира още няколко изречения, казани от Нинова.
„Длъжен бях да го споделя това, защото в момента пак се повтаря същата история – изсипват се безброй ругатни и клевети“, допълни още той.
Участие в пресконференцията взе и народният представител Тома Биков. Той се обърна към Елена Йончева от БСП, която спечели дело на първа инстанция срещу премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Йончева настоява Борисов да подаде оставка, ако загуби окончателно делото.
„Очакваме г-жа Йончева да прояви същото чувство за справедливост и морална хигиена и към г-жа Нинова, която е осъдена на трета инстанция за лъжите, които е говорила в Сливница преди 4 години“, настоя той.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети