„Воля“ иска оставката на Каракачанов заради изцепката му да посочи слабото място на границата ни

DenNews.bg
11.04.2019
размер на текста:

ПП "Воля - българските родолюбци" отново иска оставката на вицепремиера по сигурността и проверява дали с действията си на границата с Гърция Красимир Каракачанов не е извършил престъпление спрямо националната сигурност. Това коментира лидерът на партията Веселин Марешки. Коментарът си Марешки направи, след като представи листата от кандидати за депутати за изборите за Европейски парламент на 26 май.
Марешки заяви, че Каракачанов дължи извинение на целия български народ, включително и "за срамните сцени, които стават и в момента".
"Ние имаме информация, че това е инсценировка, за да могат да му вдигнат позасъхналия рейтинг, но не са очаквали българският народ да реагира така и сега се чудят как да потушат този разпален скандал. Преди всички избори се случва - как някакви роми отиват бият деца на езерото и след това няма проблем, но им вдигат рейтинга на тези политически измамници", коментира случващото се в Габрово лидерът на Воля.
Марешки информира, че в момента са ангажирали юристи, които да проверят дали с действията си, министърът на отбраната не е извършил престъпление спрямо националната сигурност. След кризата в бежанския лагер край Солун, Гърция, министърът на отбраната Красимир Каракачанов заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов направиха проверка на границата.
"Представяте ли си вицепремиер по сигурността застава на границата и на всеоуслошание пред всички медии обявява къде е слабото място на границата", коментира още Марешки. Лидерът на "Воля" каза още, че когато това са думи на един вицепремиер по сигурността - не било сигурно дали няма наказателна отговорност за тях.

 

Снощи в Габрово избухна мини гражданска война, след като протестиращи заради побоя на служител в магазин от страна на трима роми се опитаха да щурмуват местното следствие, а след това опустошиха няколко къщи в ромската махала на града. Протестът срещу насилието се превърна в шествие на разярената тълпа, която търсеше саморазправа с хората, които пребиха служител в супермаркет.
С постановление на Районна прокуратура – Габрово от 10 април трите лица (на 20, 21 и 30 години), участвали в побоя, са задържани за срок от 72 часа. Прокуратурата ги е привлякла в качеството на обвиняеми.
Заради масовите безредици в Габрово бяха изпратени сили на жандармерията и специализирани полицейски сили от София.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети